Kafe Pikola
Víno není jediná naše vášeň! Dost nás baví i výběrová káva, která člověku nabídne pestrou škálu ovocných chutí a zajímavých aromat. My si pro vás vybrali tu upraženou v šumperské pražírně Pikola, kterou vlastní náš kamarád Jirka Giesl. Díky jejich lehkému "skandinávskému" stylu pražení ve všech kávách vynikne především ovocnost, sladkost, vyváženost, tedy charakter dané kávy, který je ovlivněný místem produkce (takový to terroir), odrůdou a způsobem zpracování.
Veškeré zelené (surové) kávové zrna nakupují od importérů Falcon Specialty, kteří se soustředí na dovoz ze Střední a Jižní Ameriky, Afriky a Indonésie. S farmáři úzce spolupracují a snaží se nesutálé zlepšování kvality jejich káv, životních podmínek a envrionemntálního prostředí farmy. Většina takových kávovníků neroste v monokulturách, ale naopka ve velice biodiverzním prostředí, kde panuje rovnováha a ideální podmínky pro přirozený růst kávovníků. Trochu to v jistých ohledech připomíná naturální víno, ne? Tak vyzkoušejte ty z aktuální nabídky!