Dlúhé Grefty - Alba Mixtura 2023

455 Kč 606,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Alba Mixtura od Jaroslava Tesaříka je svěží bílé víno postavené na Pinot Blanc (30%), který doplňuje field ze staré vinice, která vínu dodává výraznou slanost. Kromě toho v ní najdete plno herbálních aromat a jiskrnou kyselinu. Letní víno jak vyšité. Po chvíli na vzduchu se ještě více otevře a ukáže své další vrstvy... Tak vzhůru na něj!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý

Zatřídění: Moravské zemské víno

Šarže: 20242

Výrobce: Dlúhé Grefty s.r.o., Mutěnice, Česká republika

Plněno v: Dlúhé Grefty s.r.o., Mutěnice, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Field blend mnoha odrůd, Pinot Blanc
Ročník: 2023
Styl: Šťavnaté, Zábavné, Elegantní
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Slovácká
Země původu: Česká Republika

dluhe_grefty_natural_wine

Dlúhé Grefty je vinařství Jary Tesaříka z Mutěnic, který dostal svá vína postupem času dostal až do vyhlášených restaurací v New Yorku a Tokiu! Není se čemu divit, jsou opravdu jedny z těch nejlepších přírodních na Moravě, nebo alespoň nám fakt sedla. Někdy divoké, někdy jen lehce hravé, ale vždy s jasně vystiženým osobitým charakterem. Samozřejmě minimálně sířené, naprosto nečiřené, nefiltrované a velice pitelné! První vinohrad Jára sklidil v roce 2008, od té doby se značně rozrostl na přibližně 3 hektary vinohradů v okolí obce Mutěnice, která nám svým pestře zvlněným terénem připomíná slovinské Štýrsko, no prostě krásná krajina. Se svoji rodinou bydlí přímo pod vinohrady a nad svým sklepem, takže se dá říct, že se Jára z práce nikdy nedostane (k tomu ještě pracuje jako ajťák na homeofficu, hehe). Vinice postupně omlazuje, nejvíce pracuje s odrůdami jako jsou Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Milerka nebo Tramín a z modrých odrůd pak třeba Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Ty nejčastěji zpracovává v různých kombinacích, cílem je především vybalancovaná šťavnatá chuť a projev jednotlivých odrůd. Prim hraje macerace a to jak u červených, tak i bílých vín. Pak následuje rok zrání na dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby si víno zachovalo náboj. Proto jdou i všechna vína pod korunku místo klasického korku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz