Dlúhé Grefty - Non Grata 2023

495 Kč 660 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Víno non grata? Ale kde že! Tuto oranžovou nálož od Jaroslava Tesaříka v NWS vždy rádi přivítáme. Jde o jeden měsíc macerovaný Tramín a Pinot Gris, tohle složení vínu dodává jeho sytě jantarovou barvu. V chuti čekejte spíše těžší tóny broskvového kompotu, sušených bylin a meruňkové marmelády. Doprovází to tříslovina, kyselina připomínající pomeranče a jemná mineralita, takže o komplexní charakter tady není nouze. Výborné víno pro gastronomické večery - k orientálním pokrmům nebo dušeným masům, ale funguje dobře taky s pečenou zeleninou.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý

Zatřídění: Moravské zemské víno

Šarže: 20249

Výrobce: Dlúhé Grefty s.r.o., Mutěnice, Česká republika

Plněno v: Dlúhé Grefty s.r.o., Mutěnice, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ORANŽOVÁ
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Pinot Gris, Tramín červený
Ročník: 2023
Styl: Divoké, Zábavné
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Slovácká
Země původu: Česká Republika

dluhe_grefty_natural_wine

Dlúhé Grefty je vinařství Jary Tesaříka z Mutěnic, který dostal svá vína postupem času dostal až do vyhlášených restaurací v New Yorku a Tokiu! Není se čemu divit, jsou opravdu jedny z těch nejlepších přírodních na Moravě, nebo alespoň nám fakt sedla. Někdy divoké, někdy jen lehce hravé, ale vždy s jasně vystiženým osobitým charakterem. Samozřejmě minimálně sířené, naprosto nečiřené, nefiltrované a velice pitelné! První vinohrad Jára sklidil v roce 2008, od té doby se značně rozrostl na přibližně 3 hektary vinohradů v okolí obce Mutěnice, která nám svým pestře zvlněným terénem připomíná slovinské Štýrsko, no prostě krásná krajina. Se svoji rodinou bydlí přímo pod vinohrady a nad svým sklepem, takže se dá říct, že se Jára z práce nikdy nedostane (k tomu ještě pracuje jako ajťák na homeofficu, hehe). Vinice postupně omlazuje, nejvíce pracuje s odrůdami jako jsou Pinot Gris, Ryzlink vlašský, Milerka nebo Tramín a z modrých odrůd pak třeba Svatovavřinecké, Frankovka nebo Cabernet Sauvignon. Ty nejčastěji zpracovává v různých kombinacích, cílem je především vybalancovaná šťavnatá chuť a projev jednotlivých odrůd. Prim hraje macerace a to jak u červených, tak i bílých vín. Pak následuje rok zrání na dubu nebo akátu s minimálním mícháním, aby si víno zachovalo náboj. Proto jdou i všechna vína pod korunku místo klasického korku.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz