Dva duby
Vína autenticky odrážející unikátní silný terroir Dolních Kounic - taková vína dělá vinař Jirka Šebela ve svém vinařství Dva duby. Místo, kde réva (především Frankovka) rostla od pradávna a které vínům propůjčuje něco ze sebe. Právě toho si Jirka velice váží a nesnaží se tento vliv nijak zakrýt nebo pozměnit aditivy. Základem dolnokounických vinic je hornina zvaná granodiorit, vyvřelá hornina s velkým množstvím křemene, která dosahuje stáří na 700 milionů let! Je tak mnohem starší než podloží Bordeaux nebo Burgundska... Ve vinicích ji najdete od už ve 2,5 m pod povrchem a někdy i dokonce pouze 50 cm, což nutí kořeny révy jít hlouběji a hlouběji. To a Jirkův nízkozásahový přístup (včetně nevypalovaných sudů) nechávají v jeho vínech vyniknout silné minerální chuti, která přesahuje veškeré jiné minerální projevy, které známe.