Dva duby - Ryzlink Vlašský 2019

Značka: Dva duby
490 Kč 653,33 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Co získáme, když spojíme um a preciznost Jirky Šebely z vinařství Dva Duby a hrozny Ryzlinku vlašského z Popic na Znojemsku od Petra Nejedlíka z Dobré Vinice? No sakra dobrý Vlašák s dlouhým potenciálem ke zrání! V ročníku 2019 nechal Jirka víno den macerovat na rmutu, načež zrálo 12 měsíců v nevypalovaných dubových sudech s minimem míchání. Poté šlo do láhve, kde zrálo další necelé tři roky. Výsledkem je energický a jiskrný charakter s nižší ovocností, ale vysokou mineralitou (jak jsme i vín od Dobré Vinice zvyklí) a jasným odrazem terroir. Tohle víno má před sebou ještě řadu pěkných let, my si jednu láhev otevřeme v roce 2029!

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: moravské zemské víno

Šarže: RV2019

Výrobce: Dva duby s.r.o., Dolní Kounice, Česká republika

Plněno v: Dva duby s.r.o., Dolní Kounice, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a síra byla přidána pouze v minimálním množství před lahvováním

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Alkohol: 13% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Ryzlink vlašský
Ročník: 2019
Styl: Odrůdové, Minerální, Divoké
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Znojemská
Země původu: Česká Republika

dva_duby_natural_wine_shop_brno

Vína autenticky odrážející unikátní silný terroir Dolních Kounic - taková vína dělá vinař Jirka Šebela ve svém vinařství Dva duby. Místo, kde réva (především Frankovka) rostla od pradávna a které vínům propůjčuje něco ze sebe. Právě toho si Jirka velice váží a nesnaží se tento vliv nijak zakrýt nebo pozměnit aditivy. Základem dolnokounických vinic je hornina zvaná granodiorit, vyvřelá hornina s velkým množstvím křemene, která dosahuje stáří na 700 milionů let! Je tak mnohem starší než podloží Bordeaux nebo Burgundska... Ve vinicích ji najdete od už ve 2,5 m pod povrchem a někdy i dokonce pouze 50 cm, což nutí kořeny révy jít hlouběji a hlouběji. To a Jirkův nízkozásahový přístup (včetně nevypalovaných sudů) nechávají v jeho vínech vyniknout silné minerální chuti, která přesahuje veškeré jiné minerální projevy, které známe. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz