Les Frères Soulier
Když je řeč o progresivní naturální scéně v jižní oblasti údolí Rhôny, Francouzům se hned vybaví bratři Guillaume a Charles Soulier. Tato sourozenecká dvojka hospodaří v okolí bývalé římské vesnice Saint-Hilaire-d'Ozilhan v oblasti Gard. Přestože pochází z vinařské rodiny, sami s tím začali až v roce 2015, kdy se oba vrátili do rodné vesnice a koupili zpět 4 ha vinic z původního rodinného hospodářství. Dnes si osvojili biodynamické postupy hospodaření a nízkozásahového vinohradnictví. Za pomocí koní tak obdělávají 10 ha vinic, které jsou v především režii Guillaume, ve sklepě se o vína stará zase Charles.
Na tak mladé vinaře mají bratři Soulierové velice působivou a radikální filozofii, jak by mělo naturální víno vznikat a vypadat. Nevyužívají žádně stroje - kromě koní ve vinicích se ve sklepě nevyužívají žádná čerpadla, pouze gravitace, a jen staré ruční dřevěné lisy. Po vylisování jde šťáva přímo s hrubými kaly do sudů, kde víno za minimálního míchání a většinou bez dolívání zraje až do lahvování, které probíhá bez filtrace nebo přidání síry. Vína jsou originální - lehčí červená, krátce macerovaná rosé nebo oxidativní blanc de noir, která bratry čím dál tím víc fascinují.