Mas Gomà - L'arc 2013

875 Kč 1 166,67 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Výjimečné šumivé víno aneb španělská cava v nejvyšší možné kvalitě: 70 let stará biodynamicky obhospodařovaná vinice autochtonní odrůdy Xarel·lo. Hrozny jsou po sběru ručně tříděny a přímo lisované, aby vynikla a kyselina a svěžest, které byla základem pro dlouhé zrání tohoto vína - 8 let na kalech v láhvi! Poté odstřeleno, bez dozáže, brut nature. Chuť je elegantní, nazrálá, hluboká, s tóny oříšků a citrusů. Spíše to celé připomíná topové Champagne, než lehkou cavu, ostatně tak ani v Mas Gomà svým vínům neříkají, prostě dělají tradiční metodu, jak jen nejlíp umí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: Brut Nature tèrbol.

Šarže:  L-XA2013

Výrobce: Mas Gomà 1724, SL, Les Cabanyes, Španělsko

Plněno v: Mas Gomà 1724, SL, Les Cabanyes, Španělsko

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o., Brno, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno bez přídavku oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: SEKT
Alkohol: 11,5% obj.
Certifikace: Bio
Objem: 0,75l
Odrůdy: Xarel·lo
Ročník: 2013
Styl: Odrůdové, Minerální, Svěží
Obsah cukru: Brut Nature
Vinařská oblast: Penedès
Země původu: Španělsko

mas_goma_wine

Mas Gomà je rodinné hospodářství na úpatí španělského pohoří Penedès nedaleko od Barcelony s dlouhou historií! V centru 22 hektarového vinařství leží statek založený již v roce 1724, který patří rodině Vendrell od roku 1918. Po necelých sto letech se hospodářství ujímá Joan Manel Vendrell se svým synem Joanem, kteří se viděli potenciál v organickém přístupu své produkce, a tak začali postupně tento přístup prosazovat. Vinařství Mas Gomà v dnešní době vyniká hlavně svými šumivými víny stylu cava, které mají v jejich podání a také díky vysokému obsahu vápníku v tamější půdě dlouhý potenciál zrání, a tím i více připomínají vína zpracovaná tradiční metodou ze Champagne. Navíc se bavíme o vínech převážně ze starých nízkovýnosových vinic pěstovaných na hlavu, a tak jsou i výsledná vína velice chuťově koncentrovaná a komplexní. Biodynamicky pěstované hrozny z mladších vinic Joan prodává okolním vinařům kteří si potrpí na kvalitě. Ve sklepě všechna vína primárně kvasí spontánně, oxid siřičitý se nepoužívá vůbec nebo ve velice malém množství, což je pro tento styl šumivých vín velice ojedinělé, a samozřejmě všechna vína jsou bez filtrace a čiření. Styl cava si v posledních letech bohužel udělal vizitku laciných průmyslových vín, za což může jejich masová produkce, přesto se ale najde pár výjimek s vinařstvím Mas Gomà v čele, kteří jdou proti konvencím a kteří chtějí svá vína co nejvíce  přiblížit přírodě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz