ZMĚNA ODESÍLÁNÍ V OBDOBÍ 26. srpna - 17. září: Expedice objednávek bude probíhat pouze každé úterý.

Mas Gomà - La Planta 2022

390 Kč 520 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Poctivější španělskou cavu z biodynamické produkce byste jen těžko našli! Vinařství Mas Gomà, které sídlí v katalánské oblasti Penedés, hravě spojuje tradiční výrobu šumivých vín s naturální filozofií. Jedná se o sektovou metodu kvašení na láhvi za použití autochtonních odrůd Macabeo a Xarel·lo. Díky kombinaci těchto odrůd se nám dostává osvěžujících jemných bublin s příjemnou hustotou těla a dlouhým dozníváním. Tohle víno se vymyká konvencím stylu cava. Primární fermentace probíhá pouze za pomoci přirozených kvasinek, víno zraje delší dobu na kalech v láhvi, není filtrované, čiřené a především v něm nebyla použita síra v žádném kroku výroby.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: Brut Nature tèrbol.

Šarže: L-MX2403

Výrobce: Mas Gomà 1724, SL, Les Cabanyes, Španělsko

Plněno v: Mas Gomà 1724, SL, Les Cabanyes, Španělsko

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o., Brno, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno bez přídavku oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: SEKT
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Macabeo, Xarel·lo
Ročník: 2022
Styl: Svěží, Zábavné
Obsah cukru: Brut Nature
Vinařská oblast: Penedès
Země původu: Španělsko

mas_goma_wine

Mas Gomà je rodinné hospodářství na úpatí španělského pohoří Penedès nedaleko od Barcelony s dlouhou historií! V centru 22 hektarového vinařství leží statek založený již v roce 1724, který patří rodině Vendrell od roku 1918. Po necelých sto letech se hospodářství ujímá Joan Manel Vendrell se svým synem Joanem, kteří se viděli potenciál v organickém přístupu své produkce, a tak začali postupně tento přístup prosazovat. Vinařství Mas Gomà v dnešní době vyniká hlavně svými šumivými víny stylu cava, které mají v jejich podání a také díky vysokému obsahu vápníku v tamější půdě dlouhý potenciál zrání, a tím i více připomínají vína zpracovaná tradiční metodou ze Champagne. Navíc se bavíme o vínech převážně ze starých nízkovýnosových vinic pěstovaných na hlavu, a tak jsou i výsledná vína velice chuťově koncentrovaná a komplexní. Biodynamicky pěstované hrozny z mladších vinic Joan prodává okolním vinařům kteří si potrpí na kvalitě. Ve sklepě všechna vína primárně kvasí spontánně, oxid siřičitý se nepoužívá vůbec nebo ve velice malém množství, což je pro tento styl šumivých vín velice ojedinělé, a samozřejmě všechna vína jsou bez filtrace a čiření. Styl cava si v posledních letech bohužel udělal vizitku laciných průmyslových vín, za což může jejich masová produkce, přesto se ale najde pár výjimek s vinařstvím Mas Gomà v čele, kteří jdou proti konvencím a kteří chtějí svá vína co nejvíce  přiblížit přírodě.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz