Naboso - ZORE 2022

Značka: Naboso
420 Kč 560 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Že červené není do teplého počasí? Tak to zkuste ZORE! V ročníku 2022 jde o směs 65% André (ano i tato naše moravská odrůda se k sousedům dostala) a 25% Frankovka, které spolu 8 dní karbonicky macerovaly v uzavřené kádi, pak se odstopkovalo, jemně lisovalo a zrálo v neutrálních 225l dubových sudech. V chuti stejně jako u SPOLU dominuje ovoce v různých podobách s lehce frankovkovým závěrem. Čistota, svěžest, jiskrnost - ideální charakter lehkého červeného vína na kdejaké popíjení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: suché červené víno

Šarže: L-21ZRE

Výrobce: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o., Svätý Jur, Slovenská republika

Plněno v: Nadja a Andrej Miklušičák s.r.o., Svätý Jur, Slovenská republika

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o., Brno, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: NATURÁLNÍ VÍNA
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: André, Frankovka
Ročník: 2022
Styl: Svěží, Lehké
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Malokarpatská
Země původu: Slovensko
Položka byla vyprodána…

naboso_natural_wine_slovakia

Po dlouhém čekání se nám konečně poštěstilo a přivezli jsme do Brna jedinečná vína ze slovenského vinařství Naboso. Přestože je můžete najít v barech a restauracích od Kanady až po Japonsko, u nás se objeví jen výjimečně, což je nesmírná škoda... Vášní pro vína našich sousedů se prostě netajíme! Za vinařstvím Naboso stojí Andrej a Nadja, kteří ho v této podobě představili teprve pár let zpět, ačkoliv Andrejovy vinařské zkušenosti jsou mnohem delší. Domovem jim je historický statek původem ze 17. století v městečku Svätý Jur kousek od Bratislavy na jižním úpatí Malých Karpat, které jejich vinicím poskytují ideální jihovýchodní expozici.

Řídí se na zdánlivě prostou filozofií, která ovšem v praxi vyžaduje velké množství lidské práce, porozumění a trpělivosti. Vína by měla být stabilní a bez vad, pitelná už v momentě, kdy se dostanou k zákazníkovi, zábavná a hlavně taková, za kterými si bude Andrej s Nadjou stát, jinak se z jejich sklepa do světa nedostanou. Tam se snaží do vína zasahovat co nejméně a využívat přirozené cesty k jeho výrobě, například sílu gravitace ke stáčení nebo maceraci slupek a mikrooxidaci ke stabilizaci. Andrej s vínem nespěchá, to ve sklepě většinou stráví 2-3 roky, nový Veltlín “ORBIS” skoro 5! Právě delší čas strávený zráním na neutrálních dubových a akátových sudech a následně v láhvi posouvá vína Naboso oproti řadě dalších přírodních vín, které míří na trh během prvního roku od vinobraní, o krok dál.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz