Nadšenci do macerovaných vín můžou jásat! Tohle cuvée Tramínu se Sauvignonem strávilo 1 měsíc na slupkách a poté zrálo necelý rok v akátovém sudu. Má plnější zakulacený...
Fanoušci dobrých Veltlínů pozor! V Syfany pracují nejraději právě s viniční tratí Krátký, kterou mají osázenou několika tradičními odrůdami. Je to ale Veltlínské zelené, které...
Zažijte pravou moravskou rapsódii! Legendární cuvée Akácia vystřídala už v loňském roce tato nová souhra Rieslingu, Pinot Gris, Milerky a Neuburského, které společně zrály v...
Jako ryšák se na Moravě označuje spojení bílých a modrých odrůd, které dá výslednému vínu svůj jedinečný charakter - někdy více do červena, někdy do oranžova a zde u Jaroslava...
Karbonicky macerovaný (ve stavu celých neporušených hroznů a bez přístupu vzduchu) Modry Portugal od biodynamika Vlada Maguly ze slovenské obce Suchá nad Parnou je naprostá...
Co si představíte pod názvem Rufus? My hodného postaršího vesnického hafana - křížence různých plemen. Tohle víno je tak trochu to samé. Jde o mix bílých a červených odrůd ze...
Stejně jako rosé z Frankovek, tak i ty ze Svatovavřineckého mají co nabídnout. Hrozny se lisovaly přímo po sběru, takže došlo jen k minimální extrakci barviv, a proto je celkový...
Chardonnay, který tě bude bavit! Asi už víte, že nejsme velkými fanoušky tučných a krémových "šardonek" umíchaných na kvasnicích se sudovými tóny (ovšem s výjimkou těch...
Ani červené, ani rosé, prostě 100% Kékfrankos od Balatonu se vším všudy. Hrozny pochází z vinice na vulkanickém podloží, kterou Peter sdílí spolu s vinařstvím Barnag. Aby byla...