Pittnauer - Velvet N.V..

310 Kč 413,33 Kč / 1 l
Skladem
Možnosti doručení

Stejně zpracované hrozny Blaufränkisch, Merlot a Cabernet Sauvignon z biodynamických vinic v rakouském Burgenlandu. Cuvée odrážející ne pouze různé odrůdy, ale i různé ročníky. Stylem netypické, ale chutí komplexní. Velvet je svým charakterem velice hladký, zakulacený, přesto živý. Aroma je expresivní a připomíná černý rybíz, ovocný tabák, višně nebo středomořské byliny. Krásné červené na ne jeden chladný večer.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: Oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: trocken red wine

Šarže: Lvelvet22

Výrobce: Pittnauer GmbH, Gols, Rakousko

Plněno v: Pittnauer GmbH, Gols, Rakousko

Dovozce: Natural Wine Shop s.r.o., Brno, Česká republika

Doplňkové parametry

Kategorie: ČERVENÁ
Alkohol: 12,5% obj.
Certifikace: Bio
Objem: 0,75l
Odrůdy: Frankovka, Merlot, Zweigeltrebe
Ročník: Meziročníkové
Styl: Šťavnaté, Elegantní, Hluboké
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Burgenland
Země původu: Rakousko

pittnauer_nws

Nedaleko jezera Neusiedlersee v regionu Burgenland najdeme tohle rodinné biodynamické vinařství, které vede Gerhard a Brigitte Pittnauer. Gerhard převzal vinařství už ve svých 18 letech a postupně zjistil že mu jsou nejbližsí právě přírodní postupy, které mají pozitivní dopad jak na kvalitu životního prostředí jeho vinohradů, tak i na samotná vína. Ve svých začátcích se nechal inspirovat zejména Franciíí, kde ma biodynamický přístup už dlouhou tradici. Proto také získal pro své vinařství certifikaci "respekt-BIODYN". Dnes se je Weingut Pittnauer členem lokálního sdružení vinařů "Pannonbile" a jedním z nejvýznamějších představitelu "naturálního" hnutí ve střední Evropě.

Hospodaří na 15ha vinic, které se nacházejí na vápencovém podloží v okolí obce Gols (dalšími známými jmény z této oblasti je třeba Claus Preisinger nebo Judith Beck). Gerhardovou vášní je Svatovavřinecké (Saint Laurent) - tmavě fialové výrazně aromatické hrozny, které tady mají perfektní podmínky pro dozrávání, ale najdeme u něj i Pinot Noir, Zweigeltrebe nebo třeba Chardonnay, které tvoří základ jeho macerovaných bílých cuvée. 

Ve vinohradech nepoužívá žádné chemické postříky na ochranu rostlin a stejně tak ve sklepě nevyužívá žádná další aditiva. Jeho vína fermentují přirozeně místními kvasinkami, aby se co nejvíce mohl projevit charakter dané lokality. Navíc jde většina jeho vín do lahví bez přídání síry, a tak si zachovají svoji nespoutaou krásu a energii. Gerhardův progresivní přístup nesmírně obdivujeme, a tak nás hrozně těší, že můžeme jeho vína nabídnout i u nás.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz