Vážení zákazníci, přejeme Vám příjemně strávené svátky a těšíme se na další objednávky, které budeme opět odesílat v pondělí 30.12.

Syfany - The Beast 2020

Značka: Syfany
390 Kč 520 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Jste připravení na jednu bestii? "The Beast" vzniklo jako pracovní název pro cuvée třech odrůd - Sauvignonu, Tramínu a Chardonnay. Přestože tohle víno prošlo ve vinařství mnoha diskuzemi, nám sedlo hned na první dobrou. Kombinuje v sobě výraznou ovocnou zralost i mladistvou jiskrnost, plnost i svěží aroma. Najdete v něm mix herbálních, citrusových i ovocných tónů, které se s časem na vzduchu vyvíjí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: moravské zemské víno

Šarže: BST

Výrobce: Syfany spol., s.r.o., Vrbice, Česká republika

Plněno v: Syfany spol., s.r.o., Vrbice, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: ORANŽOVÁ
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Tramín červený
Ročník: 2020
Nádoby: Akátový sud, Dubový sud
Styl: Divoké, Aromatické
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká Republika
Položka byla vyprodána…

syfany

Syfany je rodinné vinařství ve Vrbici, které vede Jakub Zborovský se svoji ženou Kájou. Společně dělají vína tak, jak je dělali jejich předci. Ve své práci si nejvíce cení přirozenosti přírody, která je úzce spjata s biodiverzitou takového prostředí. Hrozny pro výrobu vín mají pouze z vlastních vinic, při jejichž výsadbě se zaměřili na co nejideálnější spojení odrůd a podloží, proto se vína z jejich známých tratí Krátký, Úlehle nebo Skale značně odlišují.

Vinařství najdete mezi obcemi Vrbice a Velké Bílovice v bývalém zemědělském areálu, kde kromě vína zpracovávají i další polní plodiny. Všechna vína fermentují spontánně a poté zrají v různých nádobách, nejvíce využívané jsou akátové sudy z lokálního dřeva, ve kterých vína zrají na kalech okolo 10 měsíců. Pro lehčí základní řady se zase využívají nerezové tanky nebo jejich kombinace. Nízkozásahové postupy jsou základem celé výroby, většina vín se stáčí samospádem (gravitačně), nečiří se, nefiltruje a siří minimálně nebo vůbec. V poslední době se k nám dostává spousta jejich nových limitovaných vín, ve kterých se na jednu stranu upouští od odrůdovosti, ale nesmírně přidává na energii a přirozenosti, rozhodně patří k našim oblíbeným vínům z Moravy!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz