Vážení zákazníci, přejeme Vám příjemně strávené svátky a těšíme se na další objednávky, které budeme opět odesílat v pondělí 30.12.

Syfany - Veltlín Circle 19'

Značka: Syfany
310 Kč 413,33 Kč / 1 l
Vyprodáno
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Vzpomínáte na CIRCLE? Pořád ten stejný, ale přesto jiný. Uvnitř? Veltlín 2019 z trati Krátký, která je specifická svými hlubokými spraši. Dvoudenní macerace hroznů na slupkách, následně 10ti měsíční ležení v akátovém sudu na jemných kalech. A navenek? S myšlenkou použít vyřazené etikety a dát jim tak nový život pokračují v Syfany i letos. “Kabátkem” pro tuto limitku je kombinace nevyužitých etiket s ručně psanými a natrhanými kusy papíru. Co láhev, to originální etiketa. Co na to říkáte? Líbí se Vám tahle myšlenka stejně jako nám?

Detailní informace

Detailní popis produktu

Složení: hrozny révy vinné

Alergeny: oxid siřičitý a siřičitany

Zatřídění: moravské zemské víno

Šarže: 1VZ19

Výrobce: Syfany spol., s.r.o., Vrbice, Česká republika

Plněno v: Syfany spol., s.r.o., Vrbice, Česká republika

Poznámka prodejce: víno pochází z ekologicky obdělávaných vinic, spontánně kvasilo, nebylo čiřeno ani filtrováno a bylo lahvováno s minimálním přídavkem oxidu siřičitého

Doplňkové parametry

Kategorie: BÍLÁ
Alkohol: 12% obj.
Objem: 0,75l
Odrůdy: Veltlínské zelené
Ročník: 2019
Nádoby: Akátový sud
Obsah cukru: Suché
Vinařská oblast: Velkopavlovická
Země původu: Česká Republika
Položka byla vyprodána…

syfany

Syfany je rodinné vinařství ve Vrbici, které vede Jakub Zborovský se svoji ženou Kájou. Společně dělají vína tak, jak je dělali jejich předci. Ve své práci si nejvíce cení přirozenosti přírody, která je úzce spjata s biodiverzitou takového prostředí. Hrozny pro výrobu vín mají pouze z vlastních vinic, při jejichž výsadbě se zaměřili na co nejideálnější spojení odrůd a podloží, proto se vína z jejich známých tratí Krátký, Úlehle nebo Skale značně odlišují.

Vinařství najdete mezi obcemi Vrbice a Velké Bílovice v bývalém zemědělském areálu, kde kromě vína zpracovávají i další polní plodiny. Všechna vína fermentují spontánně a poté zrají v různých nádobách, nejvíce využívané jsou akátové sudy z lokálního dřeva, ve kterých vína zrají na kalech okolo 10 měsíců. Pro lehčí základní řady se zase využívají nerezové tanky nebo jejich kombinace. Nízkozásahové postupy jsou základem celé výroby, většina vín se stáčí samospádem (gravitačně), nečiří se, nefiltruje a siří minimálně nebo vůbec. V poslední době se k nám dostává spousta jejich nových limitovaných vín, ve kterých se na jednu stranu upouští od odrůdovosti, ale nesmírně přidává na energii a přirozenosti, rozhodně patří k našim oblíbeným vínům z Moravy!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz