Vinařství Směska

Dali jste si Icebreakera a teď potřebujete trochu zjemnit chutě? K tomu zde je Sunrise, tedy spojení Ryzlinku vlašského (60%) a Sylvánu (40%). Lehčí v těle, květinový v aroma,...

Tak tohle červené z ročníku 2022 je tak trochu divočinka, která šla do prodeje až nyní a my si ji okamžitě zamilovali! Nečekejte klasické červené, je více kalné, což v...

Tak tento "ostřák" nás z posledního ročníku baví úplně nejvíc! Jiskrné cuvée Pinot Blanc (80%), ten dává vínu výrazně plné tělo, a Rieslingu (20%), který ho oživí skvělou...

Anooo, Druháček je zpět, Ryzling Vlašský a Müller Thurgau ze staré vinice v Zaječí. Letos opravdu podařený. Postavené na komplexní kyselině, lehčí v těle, pěkně...

Do It Yourself! A když si sám víno neuděláš, tak si ho kup třeba od Směsky ze Zaječí. DIY je cuvée z Ryzlinku vlašského (90%) a Müller Thurgau (10%) z jednoho starého...
Ti na fotce jsou zkrátka taková SMĚSKA! Holka z Prahy, kluk z Moravy a něco mezi... Iva, Ivan a malej Franta, kteří si společně založili přírodní mikrovinařství. Jejich první vína vznikla v roce 2019 a hned se jim moc podařila. Proto je můžete najít i u nás v Natural Wine Shopu, za což jsme moc rádi. Hrozny produkují organicky z necelého půl hektaru vinic v okolí obce Zaječí. Už ve vinohradech vedle sebe najdete směsky odrůd, které společně sbírají a následně zpracovávají přírodní cestou bez průmyslových kvasinek a dalších aditiv, se sírou pracují pouze jemně. Jak bychom popsali jejich vína? Živá, minerální cuvée s charakterem použitých odrůd!