Euforia
Co vám navodí pocit euforie? To je hrozně individuální, ale pro Honzu Klimeše z Bezděčína to byla fermentovaná březová míza, se kterou začal experiemntovat v roce 2016. Původně povoláním restaurátor z Prahy (ale přesto původem Brňák) se přestěhoval do lesů v okolí Tábora, kam si přenesl taky svůj výtvarný ateliér. Úzké napojení na přírodu mu ale vnuklo další nápad, kterým se nyní prezentuje a který v Evropě nemá obdoby.
Honza začal šetrně sbírat čerstvou mízu bříz, kterou nechává zfermentovat - což je umožněno přirozeným obsahem cukrů a dalších člověku prospěšných látek. Výsledek byl fantastický, a tak v nich začal macerovat i nejrůznější byliny, ovoce a koření. Co příchuť, to charakter! Je to teda nevšední nealkoholický nápoj, který díky fermentaci v láhvi vytvoří příjemné perlení a navíc dokáže hezky zrát s časem, čímž se jeho senzorika ještě více zakulatí a prohloubí.
U nás můžete ochutnat průřez jeho tvorbou, který neustále obměňujeme. Výhodou takového nápoje je právě jeho unikátní aroma a chuť, kterou si nejlépe vychutnáte právě z vinné sklenice, a tak se jedná o skvělou nealkoholickou alternativu na večer! Vřele ale doporučujeme i ke snídani nebo ke kávě.

Suchý únor moc nejedeme, ale pro ty z vás, kteří ano, tady máme nabídku, která se neodmítá. Na chvíli vyměníme víno za fermentovanou březovou mízu, která stejně jako naturální...
Stránka 1 z 2 - 18 položek celkem