Martin Vajčner
Martin Vajčner vytváří vína, která zdůrazňují terroir a původ hroznů, tedy různé viniční tratě v okolí města Znojma. Ve sklepě, který zdědil po svém dědečkovi a který se nachází v Hodonicích, pracuje s minimálním zásahem, nechává přírodu určovat výslednou chuť vína. Vína nechává macerovat několik hodin až dnů na slupkách spolu s třapinami. Používá dřevěné a akátové sudy, kvevri nádoby a lokální keramické amfory. Vína delší dobu zrají na hrubých nebo jemných kvasnicích. Martinův vinařský rukopis je velice charakterní, protože do vín nepřidává žádnou síru a nebojí se experimentovat jak při kombinaci hroznů do svých cuvée, tak i při jejich samotném zpracování.
Vyrobeno z hroznů odrůdy Veltlínské zelené. Znojemská vinařská podoblast. Část hroznů semi-karbonická macerace. Víno spontánně kvasilo a zrálo bez míchání kvasnic na hrubých...
5798
Vyrobeno z hroznů odrůd Chardonnay (50%) a Ryzlink rýnský (50%) z viniční tratě Načeratický kopec v Oblekovicích – podoblast Znojemská. Moře Tethys ve třetihorách omývalo okraje...
5795
5792
5505
Tenhle nový Pinot Noir z rukou Martina Vajčnera rozhodně stojí za to! Semi-karbonická macerace v dřevěných kádích, následné šlapání nohama a 2 týdny na slupkách a třapinách....
5499
Velké (chápej v magnumce) lehké červené! Vyrobeno z hroznů odrůd Svatovavřinecké, Bílý & Modrý Pinot. Semikarbonická macerace neporušených celých hroznů probíhala 10 dnů ve...
5415
5412
Lehké oranžové víno vyrobené z hroznů odrůd Veltlínské zelené (Konice) a Šedý Pinot (Jaroslavice). Veltlínské zelené prošlo semikarbonickáou macerací. Scelené víno zrálo na...
5176
Sauvignon Blanc z tratě U Hájků v Dobšcích a Na Vinicích v Jaroslavicích na Znojemsku. 18 hodin na slupkách a třapinách, poté spontánní fermentace ve francouzských dubových...
5173
4875
Stránka 1 z 1 -
10 položek celkem